NOSEWORK

 

Nosework er en søksaktivitet hvor hunden skal bruke nesa til å finne en bestemt ting. Her er det en Q-tips med en bestemt lukt, Bjørk, som hunden skal finne.

Nesa er hundens viktigste informasjonskilde, og gjennom å få bruke den vil selvtilliten øke og samarbeidet med føreren bli bedre. Søk bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er et sikkert sett å holde hunden i form både fysisk og mentalt.

ALLE hunder kan med fordel trene nosework!

Hunder med utfordringer i forhold til andre hundesporter vil vokse på sine erfaringer i ulike miljøer. Og all innlæring skjer på en positiv måte for hunder og eiere. Å lykkes med oppgavene gjør noe med selvfølelsen for alle.

Dette er en super treningsform for alle hunder og treningen kan utføres så godt som over alt – altså den perfekte aktiviteten med hund. Du og hunden din kan få spennende trening enten dere er hjemme, ute på tur, borte på ferie eller sammen med andre treningsglade hundeeiere – mulighetene er så mange og varierte!

Det kan også konkurreres i Nosework. Foreløpig uoffisielt i Norge, og det arbeides for å få Nosework Norge tilknyttet NKK slik at konkurransene kan bli offisielle slik som i Sverige.

Mer om dette og annen informasjon om aktiviteten kan du finne på Nosework Norges (NWN) hjemmeside www.nosework.no

 

I klubben har vi fått et eget rom på klubbhuset hvor vi trener Nosework. Her finner du utstyret som vi bruker. Skoesker, magnetbokser, bruskasser, stoler og annet. Det er bare fantasien vår som setter grenser for hvor vi kan gjemme lukten. Den eteriske oljen er også innkjøpt.

Denne aktiviteten er veldig ny i klubben, så kom gjerne innom på en trening og se hva det er. Det å ta et nybegynner-kurs i Nosework er å anbefale om du har lyst å lære deg og hunden denen aktiviteten.  Det er flere klubber og hundesentre rundt på Østlandet som arrangerer slike kurs dersom vår klubb ikke har kurs å tilby.

Vi som trener har forskjellig erfaring med oss fra før når det gjelder søksarbeid med hund og har forskjellige å kunne bidra med. Derfor hjelper vi hverandre på best mulig måte.

 

Dersom man, etter et par oppmøter, fortsatt ønsker å fortsette å trene hos oss, må det betales treningsavgift til klubben og medlemskap i klubben. Hvis treningsavgift er betalt til klubben i forbindelse med annen aktivitet, så skal man ikke betale ny avgift.

Man må være medlem i Nannestad og omegn hundeklubb for å være med i gruppen. Her er Facebook siden heter NOHK – Nosework - Nannestad hundeklubb (lukket gruppe).

 

For informasjon om treningstider, se fanen om dette.

Kassesøk

Rafiki skal finne tuppen av en Q-tips og markere funner. Eier skal så belønne f,eks med en godbit eller leke.

Kassesøk nr to

Her søker Rafiki etter tuppen av en Q-tips som er gjemt i en av kassen i rommet. Han skal markere funn, og eier skal da belønne med f.eks en godbit eller en leke.

Nilsi fant den lille boksen med qutips midt inni denne haugen med skoesker. Flink gutt, det.